Har du overvejet, om en el- eller plug-in bil er det rigtige valg for dig? Her er tre vigtige emner du kan overveje i forhold til at tage den rigtige beslutning til dine behov.


Når du kører i bilen


El- og plug-in-biler giver større køreglæde. Fælles for dem er, at de har automatgear. En elmoter, giver også ekstra kraft i forhold til en konventionel motor og så slipper du for at køre på tanken. Tre fordele som for mange vil blive uundværlige, når man først har oplevet det.

Når du har besluttet dig for at køre elbil, er det vigtig at tænker over rækkevidden, hvor følgende elementer kan være ekstra vigtige:Vigtige emner du kan overveje i forhold til at tage den rigtige beslutning til dine behovEn elbil med kortere rækkevidde, der lader hurtigt både hjemme og på farten kan være mere attraktiv i hverdagen end den med længst rækkevidde.

De fleste elbiler kan i dag køre mellem 200 og 600 km. Det er rigeligt for de fleste til pendlerkørsel, men hvis bilen bruges som primær bil anbefaler vi at vælge en bil med minimum 350-400 km rækkevidde.


En anden vigtig detalje er, at rækkevidden i nogle tilfælde kan blive forringet i vinterhalvåret når temperaturerne falder. NAF, Norges svar på FDM, har lavet en omfattende test i vinteren 2019, som giver en god idé om, hvad de enkelte elbiler kan køre i vinterhalvåret: https://www.naf.no/elbil/aktuelt/elbiltest/


Hvad med ladetid?


I en elbil er ladetiden vigtig. Nogle biler kan lade hurtigt både ude og hjemme, andre kan ikke. Undersøg derfor lademulighederne på den elbil du er blevet interesseret i. Vi har opsummeret de forskellige muligheder for opladning og andre elementer, du skal være opmærksom på her.


Opladning hjemme eller på kontoret - hvad skal man vælge?

Adgang til en ladeboks er førsteprioritet, når man skal vælge en elbil. Oftest installeres ladeboksen på privatadressen, men du kan også vælge at få den installeret på firmaadressen, hvis du bor i lejlighed eller ikke har adgang til en fast parkeringsplads.

Hos Autolease samarbejder vi med E.On og Clever, som er de to store ladeinfrastruktur udbydere.


Du kan godt lade din elbil fra stikkontakten i nødstilfælde, men normale stikkontakter er ikke beregnet til den længerevarende max belastning, som opladning af en elbil medfører. Derfor anbefales det, at denne type opladning, eksempelvis i sommerhuset, begrænses til et absolut minimum.

Bemærk, at det ikke er muligt at oplade elektriske biler fra en normal stikkontakt uden jordforbindelse.


HUSK: Det er kun opladning foretaget via en ladeboks eller offentlig ladestander, som kan faktureres via leasingaftalen. Opladning via en normal stikkontakt i sommerhuset eller lignende vil være for egen regning.


Myter

elbil er bare en bybil

En moderne elbil har en rækkevidde på mellem 400-600 km. For langt de fleste kan elbilen sagtens køre turen frem og tilbage til arbejde flere dage i træk uden opladning.

Hvis man skal på en længere tur, er der opstillet en lang række lynladere langs de danske/norske/svenske-og Europæiske motorveje, som i løbet af 15-20 minutter kan oplade batteriet betydeligt.

det er besværligt at finde lademulighed

90% oplader deres elbil hjemme. Det er kun på længere ture (over 300 km) at opladning kan være nødvendig. For at finde ladestationer anbefaler vi app’en Shell Recharge som viser dig alle ladestationer i hele Europa.

man kan ikke få træk på en elbil

At man ikke kan få træk til en elbil er en skrøne. Mange nye elbiler kan bestilles med træk, og mange med stor trækevne helt op til 1.800 kg.1, 2 eller 3-faser, hvad betyder det for ladetiden?

Vi anbefaler altid opstilling af ladeboks, da forkert eller langsom opladning kan påvirke oplevelsen af at køre i en elbil.

Har virksomheden adgang til et rødt CEE stik, kan dette, med en omformer, oplade en elbil med samme effekt som en 11kW ladeboks. Autolease anbefaler dog altid opladning via en ladeboks, da denne opladningsform kommunikerer med bilen og giver en intelligent opladning, hvor effekten tilpasses for at skåne batteriet. Denne sikkerhed opnås ikke ved direkte tilslutning.
Tilbage til Greenlease forside