De grønne firmabiler hitter

Udgivet: 26. maj 2021

Ladebrik, kilowatt timer og plug-in hybrid. Det er tre nye begreber for mange familier, som skal have ny bil - især blandt firmabilsbrugerne. De grønne firmabiler hitter nemlig som aldrig før.

 

Vi skal ikke langt tilbage før det med elektriske biler, kun var for nørderne. Rækkevidden var for kort og opladning var besværlig og langsom. Sådan er det bestemt ikke længere. Teknologien arbejder hurtigt, og det betyder at rækkevidden og måske endnu vigtigere lade hastigheden er markant forbedret, både når vi taler rene elbiler og plug-in hybrid. De fleste nye elbiler i dag kan lynoplade med minimum 100 kWh, og lynopladning er begyndt at gøre sit indtog blandt plug-in hybriderne.

Teknologien i bilerne gør det ikke alene, infrastruktur er endnu en vigtig brik i udbredelsen af de elektriske biler, specielt for de rene elbiler. Der investeres massivt: Clever har planer om at opstille 10.000 nye ladepunkter inden 2025 og den nyere ladeoperatør i markedet Spirii planlægger at opstille 10.000 ladepunkter inden 2030. Selv brændstofselskaberne er begyndt at melde sig på banen. Cirkel K har allerede opstillet de første ladepunkter og har flere på vej.

Ny teknologi er ofte ikke den billigste, derfor er det afgørende med at klar politisk retning. Den faldt på plads med vedtagelsen af den seneste finanslov i februar 2021. Den nye lov favoriserer el og plug-in hybrider, mens benzin og diesel gradvist vil stige markant frem mod 2025, hvor registreringsafgift loven er til genforhandling.

 

Autolease sender fem gange så mange plug-in hybrider på gaden

Med den nye lovgivning, en mere fintmasket ladeinfrastruktur og et bredt udvalg af elbiler og plug-in hybrider oplever vi i Autolease en femdobling af efterspørgslen efter plug-in hybrider og over 50% stigning i efterspørslen efter elbiler i forhold til 2020.

I Autolease er 42% af de biler vi har bestilt i år plug-in hybrider eller elbiler. Kigger vi på det totale antal indregistrerede biler i Danmark for samme periode, udgør de grønne biler samlet set 10%, fordelt på 7% Plug-in Hybrid og 3% rene elbiler. I Autolease ser vi en klar tendens til, at de grønne biler har slået igennem og det er vi meget stolte af.

”Det er især plug-in hybrid som hitter blandt firmabilsbrugerne, hvor hele 36% af de bestilte personbiler ÅTD er med denne teknologi. De rene elbiler udgør fortsat en mindre andel, men med mange spændende bilnyheder i firmabilssegmentet i år, blandt andet: Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID.4 og Audi Q4 e-tron, tror jeg på, at flere og flere bliver klar til at sætte køreglæden et gear op. Når først man har kørt en elbil, vil man ikke køre andet”  udtaler eMobility Specialist Kenny Gribskjold.